Faktori koji doprinose nastanku celulita
Thiomucase® anticelulit gel i Thiomucase® Forte anticelulit krem - Eliminišite celulit!
Zašto celulit nastaje još uvek nije sa sigurnošću utvrđeno. Smatra se da je u nastanku celulita uključeno više faktora među kojima su najčešći: hormonski status, životni stil, ishrana, genetska predispozicija.
Celulit je mnogo češći kod žena, ali to ne znači da su muškarci u potpunosti pošteđeni.
Hormoni
Celulit se razvija zbog promena u veličini i strukturi vaših masnih ćelija. Smatra se zato, da su hormoni poput insulina i kateholamina koji su uključeni i razgradnju i skladištenje masti, uključeni i u nastanak celulita. Na primer, visok nivo insulina doprinosi taloženju masti u organizmu i samim tim povećava rizik od razvoja celulita. U prilog ovoj pretpostavci ide i činjenica da celulit počne da se razvija u vreme puberteta, a značajno pogoršava u periodu trudnoće i menopauze kada se i nivo estrogena menja. Međutim, sva ova objašnjenja iako imaju utemeljenje u fiziologiji su ipak samo pretpostavke. Precizna uloga hormona u nastanku celulita nije još uvek u potpunosti razjašnjena.
Životni stil
Sedentarni način života pogoduje zadržavanju tečnosti u međućelijskom prostoru što dodatno pogoduje nastanku celulita. Usled usporene cirkulacije krvi u kritičnim područjima ne dolazi do adekvatne eliminacije produkata metabolizma i drugih štetnih materija što se manifestuje neravninama na koži koja podsećaju na pomorandžinu koru.
Umesto zaključka:

Tačan razlog zašto celulit nastaje još uvek nije poznat, ali se zna da značajnu ulogu imaju hormonski status, pol i životni stil.
KONTAKT
Thiomucase facebook Thiomucase instagram Thiomucase youtube
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.