Thiomucase® anticelulit gel i Thiomucase® Forte anticelulit krem - Eliminišite celulit!
Koliko ishrana ima uticaja na nastanak celulita još uvek je predmet istraživanja.
Najviše se razmatra uticaj ugljenih hidrata i soli.
Ugljeni hidrati
Jedna grupa naučnika smatra da ishrana koja je bogata ugljenim hidratima može pogoršati izgled kože koja je zahvaćena celulitom. Povećan nivo ugljenih hidrata znači i povećan nivo insulina i samim tim nagomilavanje masti u organizmu.


So

Svima je dobro poznato da slana hrana dovodi do zadržavanja tečnosti u organizmu što celulit čini još vidljivijim.
Dok ne dobijemo tačan odgovor na pitanje, koja je uloga ishrane u prevenciji i lečenju celulita, koje namirnice se preporučuju, a koje traba izbegavati, ostaje nam da poštujemo pravila uravnotežene ishrane, održavamo telesnu težinu u preporučenom opsegu i potrudimo se da uvek budemo dobro hidrirani.
Mršavljenje i celulit
Smanjenje telesne težine oduvek se smatralo korakom ka oslobađanju od celulita, ali da li je baš tako? Šta kaže nauka?
Prekomerna telesna težina bez sumnje čini da celulit bude vidljiviji. Rezultati jedne male studije pokazali su da smanjenje telesne težine doprinosi smanjenju tvrdokornog celulita kod najvećeg broja osoba. Ali, 32% učesnika iste studije imalo je drugačije mišljenje. Oni su smatrali da je sa gubitkom telesne težine celulit postao još uočljiviji, odnosno prijavili su pogoršanje stanja.

Razlog ovih naizgled kontradiktornih rezultata naučnici objašnjavaju razlikama u strukturi i elastičnosti vezivnog tkiva.

Kod većine osoba koje su gojazne, gubitkom telesne težine dolazi do poboljšanja stanja tvrdokornog celulita. Ali ne treba zaboraviti da isto tako postoje i slučajevi kada se stanje pogoršava.
KONTAKT
Thiomucase facebook Thiomucase instagram Thiomucase youtube
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.